Zelfhulp bij Trauma

portret
Mijn naam is Ineke Rienks, ik ben psycholoog, Cognitief Gedragstherapeut VGCt en EMDR therapeut. Mijn bedoeling is om zo veel mogelijk van mijn kennis en ervaring te delen over trauma, en vooral over wat je zelf kunt doen om de effecten van trauma te boven te komen.

Er zal op deze website informatie worden gegeven over wat trauma precies is, wat er gebeurt in je hersenen wanneer je een schokkende of levensbedreigende gebeurtenis meemaakt, en nog veel meer.

Bovenal zal ik gratis zelfhulptips gaan geven waarmee mensen die last hebben van de gevolgen van (jeugd)trauma aan de slag kunnen gaan om zich beter te voelen.

Er zijn al heel wat goede websites met informatie en tips (bijvoorbeeld het Fonds Psychische Gezondheid), die gratis of goedkope cursussen en oefeningen voor allerlei zaken bieden. Ik zal een inventarisatie maken en een overzicht van deze sites en cursussen geven.

In mijn werk als therapeut heb ik veel mensen behandeld die een PTSS (post traumatische stress stoornis) hadden. Om daar van te genezen (en dat is ├ęcht mogelijk!) is gerichte therapie nodig. Ik zal de verschillende therapie├źn op een rijtje zetten en bespreken.

Zelfhulptechnieken zijn heel erg nuttig om de symptomen van posttraumatische stress te verminderen, maar ze zullen in de meeste gevallen niet voldoende zijn om PTSS te genezen. Wel kan de kwaliteit van je leven flink verbeteren door de zelfhulptips toe te passen.

Als je bericht wilt krijgen wanneer er nieuwe informatie toegevoegd wordt op deze website, of als er nieuwe zelfhulptips beschikbaar zijn, geef dan je voornaam en emailadres op en ik zet je op mijn mailinglijst.

Klik hier als u zich in wilt schrijven op onze e-maillijst

Hartelijke groeten, Ineke